Olieprijs

Hoe sluit je een cfd af op de olieprijs?


In de wereld van cfd trading zijn grondstoffen erg geliefd. CFD trading op basis van de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers gaan voor een cfd op de olieprijs, omdat de prijs dagelijks wisselt. Handelen in cfd’s op de olieprijs is echter ook onderhevig aan risico. Middels dit artikel vertellen we hoe je een cfd kunt afsluiten op de olieprijs en hoe je succesvol kunt traden in deze specifieke cfd. Op die manier kun je je goed inlezen en besluiten of een olieprijs cfd iets voor jou is.


Trading cfd’s

Maar alvorens we verklaren wat de cfd olieprijs inhoudt verklaren we kort wat verstaan wordt onder cfd trading. Bij cfd trading gaat het altijd om zogenaamde derivaten. Handelen in derivaten betekent dat je, in tegenstelling tot aandelen, geen items in handen krijgt of in bezit neemt. In plaats van dat speel je enkel en alleen in op de onderliggende verschillen in koersen van die producten. Je kunt aangeven of je dalingen in de prijs of juist stijgingen ziet aankomen en daar winsten mee boeken. Stijgende prijzen noemen we long gaan en dalende prijzen worden short genoemd. Zo’n prijsafspraak wordt cfd genoemd en ga je aan middels een goedgekeurde broker of bank.


Olie

Olie is een duur goed, omdat het buitengewoon veel toegepast kan worden. Zo zie je olie terug bij het fabriceren van kunststof en plastic, komt het terug in cosmetica en farmacie én is het natuurlijk een brandstof. Ruwe olie is een fossiele grondstof, wat erop neerkomt dat er schaarste is en de voorraad olie niet eindeloos is. Dat zorgt ervoor dat de prijs zeer volatiel is. De waardering van een vat olie wordt altijd berekend per vat olie en verandert elke dag. Consumenten zien dit terug aan bijvoorbeeld de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag zeer veel kan verschillen. Olie wordt ook wel zwart goud genoemd, het veel geld waard is. Binnen een cfd koop je geen olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie door middel van cfd trading. 


Cfd met hefboom

Een van de hoofdzakelijke redenen dat cfd trading aan populariteit wint is de optie tot leverage (hefboom). Een hefboom maakt dat men met een minimale investering toch groots in te zetten. De hefboom bij olie wordt gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. De maximale hefboom is 1:10. Dat houdt in dat je inleg x100 mag worden op een contract. In de praktijk betekent dit dat 100 euro als 1.000 euro geldt en je dus voor € 1.000 een contract kunt instellen op de prijs van olie. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dat kan aanzienlijk hard oplopen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ondanks dat je 100 euro hebt ingelegd. Andersom kan het bij een hefboom ook de foute kant op slaan. Een verlies raakt je namelijk ook op 1.000 euro inleg en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.


Conclusie olieprijs cfd’s

De olieprijs en cfd trading zijn een succesvolle combinatie. Veel cfd beleggers profiteren graag van de hefboom die met 1:!0 aanzienlijk is en dus zorgt dat je je investering tienmaal mag inzetten op een cfd. De olieprijs is zeer beweeglijk, vanwege fossiele brandstof en schaarste. De waarde van een vat olie wisselt per dag en dat geeft voordelen aan beleggers die een olieprijs cfd afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de prijs kan makkelijk de andere kant opslaan en dus ook tot verlies leiden. Met een hefboom voelt dat verlies ook x10 aan. Analyseer je investering altijd goed alvorens een contract op olie aan te gaan bij je broker.